Sushi od tunjevine


SASTOJCI
2 x 160g Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju
4 stapke celera
100g kremastog sira
1 mrkva
250g sushi riže
15g šećera
40ml rižinog octa
4 lista morkse alge nori
sol po ukusu
umak od soje
Stampa Ricetta

1. Rižu isperite u posudi s hladnom vodom, ocijedite i stavite u lonac. Na rižu dolijte 250ml vode, dodajte žličicu soli, pomiješajte, poklopite i kuhajte oko 15 minuta. Uklonite s vatre i ostavite nekoliko minuta.
2. U tavi zagrijte ocat sa šećerom da dobijete prilično gustu tekućinu. Umješajte rižu, pomiješajte i ocijedite rižu kroz vlažnu krpu.
3. Uklonite višak sa stabljike celera i režite ju po dužini da se dobiju štapići. Mrkvu operite, ogulite i naribajte.
4. Stavite jedan nori list na podlogu od bambusa za sushi ili na komad folije i prekrijte ga slojem riže. Prstima rasporedite rižu. Da izbjegnete ljepljenje riže po rukama, prije rada namočite ih u hladnoj vodi. Zatim dodajte malo sira, i na vrh štapić celera, malo ribane mrkve i ocijeđenu, natrganu tunjevinu.
5. Zarolajte podlogu kako bi dobili ujednačenu, usku rolicu. Zarolajte u foliju i ostavite u hladnjaku. Ponovite proces sa ostalim nori listovima.
6. Neposredno prije serviranja, izrežite sushi na kolutove i poslužite uz soja umak i za dodatan okus dodajte đumbir ukiseljen u octu.