Svježi tagliolini s tunjevinom i šparogama


SASTOJCI
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
500 g šparoga
žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 tanko narezan mladi luk
sol i papar
300 g svježe tjestenine tagliolini
Stampa Ricetta

1. Odrežite donji dio stabljike šparoge. Odrežite vrhove, a ostatak narežite na kolutiće.
2. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i na njemu ispržite luk. Kad luk omekša, dodajte kolutiće šparoge. Zalijte sa 120 ml (pola čaše) vode i posolite po ukusu. Kuhajte 10 minuta na srednje jakoj vatri.
3. Maknite s vatre, izmiksajte u blenderu ili mikseru i stavite sa strane.
4. Zakuhajte veliki lonac slane vode. Dodajte tjesteninu i šparoge i kuhajte ih oko 3 minute. Ocijedite i istresite u pire od šparoga. Promiješajte bacanjem te dodajte raskomadanu tunjevinu.
5. Pažljivo promiješajte i odmah poslužite. Ukusno i zdravo: šparoge se mogu upotrijebi u kuhanju na mnogo načina. Pune se vitamina i minerala (posebno kalcija i fosfora) nužnih za zdravlje, a nemaju puno masti ni kalorija.