Tagliatelle s umakom od poriluka i tunjevine s okusom limuna
SASTOJCI
350 g tagliatelle ili tjestenine po vašem izboru
2 x 80 g konzerve Rio Mare tunjevine u ekstra djevičanskom maslinovom ulju
2 poriluka
1 limun
1 dl mlijeka
40 g ribanog parmezana
30 g maslaca
20 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol i papar po ukusu
Stampa Ricetta
1. U velikom loncu prokuhajte vodu i dodajte sol tek kada voda zakipi. Dodajte tagliatelle u kipuću vodu i kuhajte.
2. U međuvremenu poriluk operite i narežite na sitno. Pirjajte u malom loncu s uljem i maslacem, začinite solju, dodajte mlijeko i nekoliko žlica vode i kuhajte na laganom plamenu oko 15 minuta. Uklonite sa plamena i lagano zgnječite vilicom.
3. Koristeći gulilicu za povrće, ogulite nekoliko dugih traka limunove korice. Trake limunove korice blanširajte minutu, dobro ocijedite i narežite na Julienne trake
4. Umak od poriluka ulijte u veliku tavu, dodajte nekoliko žlica vode od tjestenine i zatim dodajte dobro ocijeđenu, al dente tjesteninu. Dodajte naribani parmezan i miješajte na plamenu jednu minutu.
5. Uklonite tjesteninu sa plamena i dodajte tunjevinu s malo njezinog ulja, koricom limuna i bogato posipajte crnim paprom. Dobro promiješajte te servirajte.