Tikvice punjene tunjevinom
SASTOJCI
za 4 porcije
6 srednjih i jednakih tikvica
3 x 80 g Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju s ljutom papričicom
1 luk
50 g ribanog parmezana
malo peršina i mažurana
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol po ukusu
6 srednjih i jednakih tikvica
3 x 80 g Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju s ljutom papričicom
1 luk
50 g ribanog parmezana
malo peršina i mažurana
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol po ukusu
Stampa Ricetta
1. Cijele tikvice kuhajte 12 min u slanoj, kipućoj vodi. Uklonite krajeve i prerežite po dužini na pola. Žličicom izdubite meso i sjemenke i dobro izgnječite.
2. Na maloj tavi s maslinovim uljem lagano pirjajte nasjeckani luk dok ne porumeni. Dodajte meso tikvice, pustite da upije arome nekoliko minuta, a zatim uklonite sa plamena. Meso tikvice lagano izgnječite vilicom, dodajte ocijeđenu tunjevinu, peršin i ribani parmezan i dobro promiješajte.
3. Smjesom nadjenite lađice tikvica i pecite desetak minuta u vrućoj pečnici.