Tjestenina linguine s tunjevinom i graškom
SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g tjestenine linguine
1 mrkva
1 celer
1/2 luka
200 g oljuštenog graška
1 zrela rajčica
30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
svježi peršin
sol
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g tjestenine linguine
1 mrkva
1 celer
1/2 luka
200 g oljuštenog graška
1 zrela rajčica
30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
svježi peršin
sol
Stampa Ricetta
1. Zakuhajte slanu vodu u velikom loncu. Skuhajte tjesteninu.
2. Operite povrće. Narežite mrkvu i rajčicu na kocke, a celer na ploške. Nasjeckajte luk i peršin.
3. Na maslinovom ulju u tavi popržite svo povrće osim peršina i rajčice. Dodajte grašak i nastavite pržiti 10-ak minuta. Dodajte rajčicu, ocijeđenu tunjevinu, peršin i sol. Maknite s vatre nakon minutu-dvije.
4. Ocijedite tjesteninu i promiješajte je s umakom. Poslužite odmah i uživajte. Još jedna ideja: umjesto graška upotrijebite tikvicu narezanu na tanke trake.