Tjestenina orecchiette s paprikama, tunjevinom i rukolom
SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g tjestenine orecchiette
1 crvena paprika i 1 žuta paprika
1 luk
1 svežanj rukole
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g tjestenine orecchiette
1 crvena paprika i 1 žuta paprika
1 luk
1 svežanj rukole
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
Stampa Ricetta
1. Zakuhajte veliki lonac vode, posolite kad voda proključa i ubacite tjesteninu. Očistite paprike i narežite ih na velike trake. Nasjeckajte luk.
2. Ispržite luk u tavi na ulju, dodajte papriku, posolite i pržite na jakoj vatri uz često okretanje paprike dok ne omekša.
3. Prelijte tjesteninu paprikom i njezinim sokom od kuhanja, dodajte ocijeđenu tunjevinu i rukolu, dobro promiješajte i odmah poslužite.
Jednako ukusno: Ukrasite umak šakom kapara.