Tjestenina s delikatesnim pestom, tunjevinom i mozzarellom
SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 80 g
350 g kratke tjestenine
200 g mozzarelle
1 zrela rajčica
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
par listova bosiljka
1 žlica pinjola
30 g naribanog parmezana
2 žlice svježeg kremastog sira
sol
2 konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 80 g
350 g kratke tjestenine
200 g mozzarelle
1 zrela rajčica
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
par listova bosiljka
1 žlica pinjola
30 g naribanog parmezana
2 žlice svježeg kremastog sira
sol
Stampa Ricetta
1. Zakuhajte puno slane vode. Operite bosiljak, stavite ga u blender s uljem, parmezanom, pinjolima, prstohvatom soli i kremastim sirom pa izmiksajte. Nasjeckajte mozzarellu i rajčicu, a zatim ocijedite tunjevinu pa je pomiješajte s mozzarellom i rajčicom.
2. Skuhajte tjesteninu. U pesto dodajte dvije žlice vode u kojoj se kuha tjestenina kako bi bio mekši. Ocijedite al dente tjesteninu. Odmah dobro pomiješajte tjesteninu s pestom i dodajte tunjevinu s rajčicom i mozzarellom.