Tjestenina s maslinama, skušom i gratiniranim rajčicama
SASTOJCI
za 4 osobe:
2 x125g konzerve Rio Mare skuša fileti u maslinovom ulju
350 g maccheroni
400g rajčice
40G krušne mrvice
30g ribani parmezan
½ žličice origano
1 češanj češnjaka
2 žlice crnih maslina bez koštica
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol po ukusu
2 x125g konzerve Rio Mare skuša fileti u maslinovom ulju
350 g maccheroni
400g rajčice
40G krušne mrvice
30g ribani parmezan
½ žličice origano
1 češanj češnjaka
2 žlice crnih maslina bez koštica
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol po ukusu
Stampa Ricetta
1. Zagrijte pećnicu na 200°C i zakuhajte veliki lonac slane vode.
2. Prepolovite cherry rajčice i rasporedite ih u posudu za pečenje. Dodajte narezani češnjak. Cherry rajčice malo posolite i pospite mješavinom origana, krušnih mrvica i ribanog parmezana. Prelijte maslinovim uljem i pecite u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta.
3. Skuhajte tjesteninu, ocijedite i ostavite malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Tjesteninu začinite gratiniranim rajčicama, dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina, masline i filete skuše. Ukrasite svježim origanom i poslužite.