Tjestenina s tunjevinom


SASTOJCI
za 4 osobe
3 konzerve Rio Mare Tunjevine u ekstra djevičanskom maslinovom ulju 80 g
400 g špageta
1 crveni luk
1 češanj češnjaka
peršin
malo ljute čili paprike
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica usoljenih kapara
sol po ukusu
3 konzerve Rio Mare Tunjevine u ekstra djevičanskom maslinovom ulju 80 g
400 g špageta
1 crveni luk
1 češanj češnjaka
peršin
malo ljute čili paprike
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica usoljenih kapara
sol po ukusu
Stampa Ricetta

1. Zakuhajte veliki lonac vode. Kad zakipi dodajte sol pa tjesteninu i kuhajte dok ne postane 'al dente'.
2. Dok se tjestenina kuha, sitno nasjeckajte crveni luk, peršin, ogulite češanj češnjaka i izrežite ga na pola, isperite i ocijedite kapare.
3. Na velikoj tavi popržite češnjak i luk s uljem i ljutom čili paprikom. Dodajte kapare i tunjevinu s malo maslinovog ulja u kojem je bila.
4. Ocijedite tjesteninu dok je još uvijek 'al dente'. Stavite tjesteninu u tavu s umakom, dodajte nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina sve dok špageti ne postanu glatki. Posipajte peršinom, uklonite češnjak i odmah poslužite.