Tjestenina s tunjevinom, mladim lukom i krušnim mrvicama
SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine s ljutom papričicom 80 g
350 g tjestenine
4 mlada luka
kriška odstajalog kruha
grančica majčine dušice
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
300 g cherry-rajčica
sol
2 konzerve Rio Mare tunjevine s ljutom papričicom 80 g
350 g tjestenine
4 mlada luka
kriška odstajalog kruha
grančica majčine dušice
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
300 g cherry-rajčica
sol
Stampa Ricetta
1. Mladi luk narežite na tanke kolutove, popržite ga u neljepljivoj tavi s 30 g ulja i malo soli, dodajte malo vode i kuhajte desetak minuta na laganoj vatri, a zatim uklonite luk s tave i upotrijebite istu tavu sa sokom od luka da popržite rajčice, prethodno prepolovljene, povremeno miješajući.
2. Zakipite puno vode i skuhajte tjesteninu.
3. Dok se tjestenina kuha, narežite kruh u kockice, popržite u tavi s majčinom dušicom i preostalim uljem. Ocijedite tjesteninu, pa dodajte luk, rajčice i tunjevinu s ljutom papričicom. Dobro izmiješajte i pospite prženim mrvicama kruha i majčinom dušicom.