Tjestenina sa skušom, paprikom i đumbirom


SASTOJCI
350g kratke tjestenine od cjelovitog zrna pšenice
2 konzerve Rio Mare skuše od 125g u maslinovom ulju
1 žuta paprika
8 sušenih rajčica na ulju
1 mladi luk
komad đumbira
2 kriške starog kruha od cjelovitog brašna
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 češanj češnjaka
mali svežanj listova svježeg bosiljka
sol po ukusu
Stampa Ricetta

1. Zakuhajte veliki lonac slane vode. Izlomite i grubo izmrvite kruh u kuhinjskom procesoru. Prepecite mrvice u neljepljivoj tavi na 10 g maslinovog ulja. Papriku narežite na kockice, a sušenu rajčicu na komadiće. Ogulite i nasjeckajte đumbir, narežite mladi luk na ploške i zgnječite češanj češnjaka.
2. Češnjak i mladi luk prodinstajte u velikoj tavi na preostalom maslinovom ulju. Dodajte paprike, sušene rajčice i đumbir te posolite. Kuhajte desetak minuta uz često miješanje. Uklonite češnjak i dodajte dobro ocijeđene filete skuše u listićima.
3. Skuhajte tjesteninu, dodajte kutlaču vode za kuhanje tjestenine u povrće i skuša. Ocijedite tjesteninu i dodajte ju ostalim sastojcima. Dobro promiješajte minutu na jakoj vatri.
4. Ukrasite ručno natrganim listovima bosiljka i tostiranim krušnim mrvicama i poslužite.