Tuna tartar s avokadom i komoračom
SASTOJCI
Sastojci za 4 obroka
4 x 80g tunjevine Rio Mare u maslinovom ulju
1 avokado
1 komorač
sok od 1/2 limuna
20g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol i papar po ukusu
nekoliko listova miješane salate
4 x 80g tunjevine Rio Mare u maslinovom ulju
1 avokado
1 komorač
sok od 1/2 limuna
20g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol i papar po ukusu
nekoliko listova miješane salate
Stampa Ricetta
1. Prepolovite avokado, uklonite košticu, ogulite ga i narežite na kockice. Stavite ga u zdjelu, začinite s uljem, dodajte sok od limuna, prstohvat soli i pospite crnim paprom.
2. Operite i narežite komorač na male komadiće i dodajte ga avokadu. Dodajte dobro ocijeđenu, natrganu tunjevinu i nježno pomiješajte.
3. Poslužite tartare na četiri tanjura, koristeći metalni kalup za oblikovanje, ako ga imate i ukrasite s nekoliko listova salate.