Tunjevina Rösti
SASTOJCI
za 4 porcije:
800g krumpira ili 1 paket gotovih rösti
2 x 80 g konzerve Rio Mare tunjevina u maslinovom ulju
150 g ribanog sira gruyere
1 veza vlasca
20 g maslaca
sol i papar po ukusu
800g krumpira ili 1 paket gotovih rösti
2 x 80 g konzerve Rio Mare tunjevina u maslinovom ulju
150 g ribanog sira gruyere
1 veza vlasca
20 g maslaca
sol i papar po ukusu
Stampa Ricetta
1. Neoguljene krumpire kuhajte oko 15 minuta dok ne postanu 'al dente'. Ocijedite, ostavite da se ohladi i stavite u hladnjak na nekoliko sati. Krumpir ogulite i naribajte s velikim rupama te začinite solju i paprom. Ako koristite gotove rösti , ovaj korak je nepotreban
2. Zagrijte ulje i maslac u neljepljivoj tavi od 28 cm. Dodajte rösti i kuhajte na jakoj vatri dok dno ne porumeni, a zatim okrenite rösti kao omlet dok dno druge strane također ne poprimi zlatnosmeđu boju.
3. Smanjite vatru na minimum, prelijte rösti tunjevinom , pospite sirom i vlascem i pokrijte poklopcem. Kuhajte rösti otprilike dvije minute ili dok se sir ne otopi i omekša. Poslužite odmah.