Tunjevina s đumbirom i blitvom


SASTOJCI
za 4 osobe
3 konzerve Rio Mare Tunjevine u ekstra djevičanskom maslinovom ulju 80 g
400 g žute i crvene blitve
komad đumbira, oko 25 g
2 češnja češnjaka
30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
20 g pinjola
sol
3 konzerve Rio Mare Tunjevine u ekstra djevičanskom maslinovom ulju 80 g
400 g žute i crvene blitve
komad đumbira, oko 25 g
2 češnja češnjaka
30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
20 g pinjola
sol
Stampa Ricetta

1. Operite i narežite blitvu; ogulite đumbir i narežite na trake, prepolovite češnjak.
2. Na tavi s malo ulja popržite češnjak do zlatne boje, dodajte blitvu, pošricajte vodom, posolite po želji, dodajte đumbir i kuhajte oko 10 min, povremeno miješajući.
3. Izvadite češnjak, stavite blitvu na tanjur, dodajte tunjevinu i poslužite s prženim kruhom sa sjemenkama.