Tunjevina s krumpirom i hrskavim špinatom
SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u vlastitom soku 160 g
500 g svježeg špinata
3 manja krumpira
ulje od kikirikija za prženje
1 češanj češnjaka
20 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
2 konzerve Rio Mare tunjevine u vlastitom soku 160 g
500 g svježeg špinata
3 manja krumpira
ulje od kikirikija za prženje
1 češanj češnjaka
20 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
Stampa Ricetta
1. Operite krumpir i narežite ga na tanke ploške bez guljenja. Natopite ga u mlakoj vodi 10 minuta. Operite špinat, odvojite manje listove, a veće ispržite na ulju s češnjakom, prstohvatom soli i malo vode.
2. Ispržite na ulju dobro ocijeđeni krumpir i male listove špinata. Dobro ocijedite na kuhinjskom papiru te posolite.
3. Prženi špinat rasporedite na 4 tanjura te na njega stavite raskomadanu tunjevinu, krumpir i špinat. Poslužite odmah.