Tunjevina s ljutom papričicom, kajganom i cherry-rajčicama
SASTOJCI
za 4 osobe
3 konzerve Rio Mare Tunjevine s ljutom papričicom 80 g
400 g cherry-rajčica
4 jaja
100ml svježeg vrhnja
40g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
origano
20 g šećera
žlica malih kapara
sol
3 konzerve Rio Mare Tunjevine s ljutom papričicom 80 g
400 g cherry-rajčica
4 jaja
100ml svježeg vrhnja
40g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
origano
20 g šećera
žlica malih kapara
sol
Stampa Ricetta
1. Zagrijte pećnicu na 180°C, na tavu posložite rajčice i češnjakom narezanog na polovice, pošećerite, posolite, začinite origanom, dodajte 30 g ulja pa kuhajte u vrućoj pećnici oko 20 minuta.
2. Dobro istucite jaja prstohvatom soli i vrhnjem, na neljepljivoj tavi zagrijte preostalo ulje pa ih pecite neprestano miješajući. Uklonite s vatre dok su još kremasta.
3. Izvadite češnjak iz rajčica, dodajte kapare i masline, pa stavite na tanjure, dodajte jaja i tunjevinu s ljutom papričicom. Poslužite s prženim rustikalnim kruhom.