Tunjevina s mahunama, crvenim grahom i mentom
SASTOJCI
za 4 obroka
3 x 80g Rio Mare tunjevine u ekstra djevičanskom maslinovom ulju
150g mahuna
100g kuhanog crvenog graha
1 mladi luk
1 korijen celera s listovima
srce zelene salate
šaka svježe mente
30g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
šaka tostiranih sjemenki sezama
3 x 80g Rio Mare tunjevine u ekstra djevičanskom maslinovom ulju
150g mahuna
100g kuhanog crvenog graha
1 mladi luk
1 korijen celera s listovima
srce zelene salate
šaka svježe mente
30g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
šaka tostiranih sjemenki sezama
Stampa Ricetta
1. Očistite mahune, operite i kuhajte ih u slanoj vodi 20 minuta.
2. Očistite mladi luk i tanko ga narežite zajedno s celerom. Narezano dodajte u zdjelu te dodajte Rio Mare tunjevinu u ekstra djevičanskom maslinovom ulju. Nježno izmiješajte.
3. Kuhane mahune ocijedite i stavite na tanjur. Dodajte crveni grah, tunjevinu s povrćem i srce zelene salate narezano na komadiće. Pospite svježom mentom, tostiranim sezamom i malo ulja.