Tunjevina s mahunama, grahom i mentom
SASTOJCI
za 4 osobe
3 konzerve Rio Mare Tunjevine u ekstra djevičanskom maslinovom ulju 80 g
150g mahuna
100 g kuhanog graha
1 mladi luk
1 korijen bijelog celera s lišćem
sredina male glavice salate
šaka svježe mente
30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
šaka prženih sjemenki sezama
3 konzerve Rio Mare Tunjevine u ekstra djevičanskom maslinovom ulju 80 g
150g mahuna
100 g kuhanog graha
1 mladi luk
1 korijen bijelog celera s lišćem
sredina male glavice salate
šaka svježe mente
30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
šaka prženih sjemenki sezama
Stampa Ricetta
1. Očistite mahune, isperite i kuhajte u slanoj vodi oko 20 minuta.
2. Ogulite mladi luk i narežite ga na tanke kolutove zajedno s celerom. Sve stavite u zdjelu i dodajte tunjevinu u ekstra djevičanskom maslinovom ulju. Nježno bacajte okrećući kako bi se sastojci pomiješali.
3. Ocijedite kuhane mahune, stavite ih na tanjur, dodajte crveni grah, tunjevinu s povrćem i usitnjenu salatu. Posipajte svježom mentom, prženim sezamom i par kapi ulja.