Tunjevina s popečenim tikvicama i umakom od bosiljka
SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u ekstra djevičanskom maslinovom ulju 160 g
3 tikvice
2 kuhana krumpira
20 g pinjola
veliki svežanj bosiljka
30 ml maslinovog ulja
sol
2 konzerve Rio Mare tunjevine u ekstra djevičanskom maslinovom ulju 160 g
3 tikvice
2 kuhana krumpira
20 g pinjola
veliki svežanj bosiljka
30 ml maslinovog ulja
sol
Stampa Ricetta
1. Operite tikvice, odrežite im krajeve te ih s pomoću gulilice za krumpir uzdužno narežite na tanke rezance. Zagrijte teflonsku tavu te u njoj lagano popecite tikvice s obje strane. Zatim u istoj tavi lagano popecite pinjole.
2. Ogulite krumpire i narežite ih na tanke ploške. Nasjeckajte bosiljak i pomiješajte ga s uljem i prstohvatom soli.
3. Posložite krumpir na tanjur, na njega stavite tunjevinu, dodajte tikvice začinjene s malo umaka od bosiljka i pinjole te na kraju sve prelijte ostatkom umaka od bosiljka. Još ukusnije sa šakom maslina Taggiasche bez koštice.
Uravnoteženo jelo bogato bjelančevinama. Za one koji vole nježne okuse.