Tunjevina s umakom od rajčice i mariniranog povrća


SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u vlastitom soku 160 g
1 tikvica
1 tvrda rajčica
1/2 žute paprike
1/4 luka
1 žlica jabučnog octa
10 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
svežanj peršina
svežanj bosiljka
sol
papar
1 konzerva Rio Mare tunjevine u vlastitom soku 160 g
1 tikvica
1 tvrda rajčica
1/2 žute paprike
1/4 luka
1 žlica jabučnog octa
10 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
svežanj peršina
svežanj bosiljka
sol
papar
Stampa Ricetta

1. Odrežite krajeve tikvica i izvadite sjemenke iz paprike. Narežite ih na kocke zajedno s lukom i sve začinite limunovim sokom, prostohvatom soli i papra. Ostavite da se marinira 10 minuta.
2. Narežite rajčicu na kocke, začinite nasjeckanim peršinom i bosiljkom i posolite.
3. Pomiješajte rajčicu i marinirano povrće te aranžirajte na sredini tanjura.
4. Na vrh stavite tunjevinu i ostatak povrća. Ukrasite s malo salate i poslužite.