Tunjevina začinjena bosiljkom s mahunama i rajčicama


SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 80 g
300 g crvenih i žutih cherry-rajčica
300 g mahuna
bosiljak
1/2 češnja češnjaka
1 žlica gotovog pesto umaka
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
2 konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 80 g
300 g crvenih i žutih cherry-rajčica
300 g mahuna
bosiljak
1/2 češnja češnjaka
1 žlica gotovog pesto umaka
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
Stampa Ricetta

1. Skuhajte zelene mahune u slanoj vodi, ocijedite ih i pustite da se ohlade.
2. Izrežite rajčicu na polovice i na četvrti, posolite, začinite s uljem, nasjeckanim češnjakom i bosiljkom; lagano promiješajte i pustite da odstoji.
3. Rasporedite kuhane mahune na tanjur, dodajte tunjevinu i začinjene rajčice uklonite češnjak.
4. Dodajte nekoliko listova bosiljka i ulja pomiješanog s umakom od pesta; odmah poslužite s hrskavim kruhom.