Zaprženi špageti s tunjevinom i cherry-rajčicama


SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g špageta
350 g cherry-rajčica
1 češanj češnjaka
komadić feferona
30 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
nekoliko listova bosiljka
sol
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g špageta
350 g cherry-rajčica
1 češanj češnjaka
komadić feferona
30 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
nekoliko listova bosiljka
sol
Stampa Ricetta

1. Prerežite cherry-rajčice napola, nasjeckajte listove bosiljka, narežite češnjak na tanke ploške i ocijedite tunjevinu.
2. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi.
3. U velikoj tavi ispržite češnjak i feferon na malo ulja. Dodajte rajčice i bosiljak, posolite i kuhajte nekoliko minuta. Ocijedite tjesteninu i ubacite je u tavu sa začinima. Laganim bacanjem miješajte na vatri jednu minutu, dodajte tunjevinu i poslužite.